Kilpisjärvi

Kilpisjärven osastossa ikäjakauma on 27 vuotiaasta 66 vuotiaaseen ja keski-ikä on 46 vuotta. Suurin osa kuuluu hälytysosastoon ja hälytysosaston jäsenistä lähes kaikki ovat mukana ensivastetoiminnassa.

Kilpisjärvellä harjoitukset on tiistaisin klo 18. Viikkoharjotuksissa harjoitellaan vuosittaisen harjoitussuunnitelman mukaisesti. Harjoitussuunitelman runko päivitetään vuosittain, mutta tietyt harjoitukset on käytävä vuosittain. Harjoituksia kuitenkin muutellaan tarpeen vaatiessa olosuihteiden mukaan. Harjoituksen vetovastuu on aina silloisella yksikönjohtajalla.

Kilpisjärven osastossa on tällä hetkellä 10 jäsentä. Kilpisjärven osuus hälytyksistä vuonna 2021 oli 43,6 %.

Kilpisjärven VPK on saanut uudet asematilat käyttöönsä v. 2019. Kilpisjärvellä hälytystehtävien kesto on alueemme pisin, ja toimintaa voiaaan suorittaa yhteistyössä Norjan kanssa. Kilpisjärvellä suurin osa tehtävistä on maastossa suoritettavia tehtäviä, ja ensivastetehtäviä.

Hetan ja Kilpisjärven osaston koulutetut jäsenet vastaavat Enontekiön ryhmänjohtaja päivystyksistä ja näin ollen toimivat Enontekiön kunnan aluella tapahtuvissa hälytyksissä tilannepaikanjohtajina. Ryhmänjohtajia on tällä hetkellä Hetassa 3, Kilpisjärvellä 1 ja 2 pelastuslaitoksen työntekijää kuuluvat myös päivystysrinkiin.

65

Hälytyksiä vuonna 2021

11

Jäseniä

22

Harjoituksia vuonna 2021

47

Keski-ikä hälytysosastossa

2

Naisia

10

Miehiä

Vieritä ylös